czwartek, 9 października 2014

Jaglana jajecznica

Dzis pyszne i pozywne sniadanie.
Kiedy nie je sie chleba, przyjemnosc spozycia pachnacej jajecznicy na sniadanie jakos sie zmniejsza. Trzeba wiec cos wymyslic, aby bylo smacznie i aby dostarczyc organizmowi wszystkich potrzebnych skladnikow na dobry poczatek dnia.

Skladniki:
- kasza jaglana (lub quinoa aby  smak byl jeszcze delikatniejszy) ugotowana najlepiej wieczorem, wtedy jajecznica powstaje w mgnieniu oka
- dwa plastry dobrej szynki
- odrobina cebulki
- kilka paskow papryki
- plaster sera zoltego
- jajko (jedno na osobe)
- swieze ziola

Wykonanie:
- Szynke i cebulke podsmazyc na masle.
- Dorzucic papryke pokrojona jak lubimy.
- Po chwili dolozyc Jagne
- Wbic jajka.
- Mieszac, aby wszystko polaczylo sie w apetyczna calosc.
- Na wierzch polozyc ser i poproszyc ziolami.

Pyyyyycha!!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz